Plimbare prin Gent

Ce-mi place cel mai mult in Belgia este faptul ca aceasta este o tara mica, ce poate fi vizitata in lung si-n lat in fiecare weekend, fara a va programa aceste vacante indelung. Eu si familia mea mereu ne-am hotarat cu o zi inainte sau chiar in dimineata plecarii unde sa mergem   Uneori ne trezeam pe la 8 dimineata, totul decurgea ca o zi obisnuita, pana cand i se punea unuia dintre noi pata sa plecam. Si pe la 9 eram deja in masina.

Si uite-asa ne-am trezit in drum spre Gent, fara niciun plan facut inainte sau dorinte in a vizita anumite obiective turistice. Desi ne asteptam ca vremea sa tina cu noi macar de data aceasta, acest lucru nu s-a intamplat, caci vremea in Belgia este extrem de schimbatoare.. iar noi am prins-o in cea mai nasoala stare. A inceput sa ploua de pe drum, dar acest lucru nu ne-a descurajat, caci speram sa se opreasca la scurt timp. Dar de unde, a plouat pe tot parcursul vizitarii orasului, ploaia oprindu-se chiar cand sa plecam inapoi spre casa.

 vn gent

Dupa ce am ajuns in Gent, am parcat masina, dupa care am cerut cateva indicatii despre unde este asezat centrul orasului. Asa ne-am pomenit in tramvai, mergand inca 4 statii. Un bilet de tram costa 1,20 euro, la fel ca si in Antwerpen. Era mai ok daca puteam lua o singura cartela de 10 calatorii, decat sa tot scoatem cartele pe banda rulanta pentru fiecare persoana. Inca ceva important, aceste automante nu dau rest! Noi ne-am trezit “furati” la prima cartela cand asteptam restul si acesta nu mai venea.. E bine sa aveti maruntis si sa bagati cat cere, nu mai mult.

bhng

Tramvaiul ne-a lasat fix in fata bisericii Saint Nicholas, una dintre cele mai frumoase biserici pe care le-am vazut vreodata. Atat de sumbra la exterior, dar splendida in interior. M-a uimit, pur si simplu. Imi plimbam ochii si nu-mi venea sa cred cat de grandioasa poate sa fie, ce sculpturi si picturi minunate.. incredibil! Merita sa intrati atunci cand veti fi in zona. Intrarea este gratuita.

Dupa ce am iesit, ne-am dus putin mai in fata, in Korenmarkt, unde avea loc un mic concert.  Mi-a placut foarte mult atmosfera de acolo si faptul ca desi ploua cu galeata, erau o multime de oameni care se bucurau de muzica buna. Artistii au fost indelung aplaudati dupa sfarsitul concertului. Imi plac acest gen de concerte, mici, in piete, deoarece acestia sunt artistii care merita apreciati pentru faptul ca insenineaza ziua fiecarui trecator care ajunge pe acolo.

Deja inghetasem de frig, nu mai puteam tine si umbrela si camera foto in mana, asa ca m-am lipsit de camera si am scos telefonul (mai usor de folosit). Ne-am mai plimbat pe stradute, am admirat arhitecturile cladirilor, am cumparat cateva carti postale si o carte cu cele mai importante obiective din Gent, care contine in interior si o harta.

 ffnhjghm fbfgnh

Am tot dat peste mici piete unde, desi ploua, oamenii continuau sa-si vanda lucrurile (erau obisnuiti cu vremea asta nehotarata). Am gasit si o cafenea draguta la care ne-am asezat, numita Cafe de Paris. M-am incalzit rapid cu un ceai (ce altceva?), iar ceilalti cu cate o cafea. Un ceai negru costa 2,80 euro, iar cafelele incep de la 2 euro si cativa centi, ajungand chiar si la 10 euro   . Mi-a placut faptul ca pe langa apa, plicul de ceai (Lipton) si zaharul, am mai primit lapte, un biscuite si un fel de lichior de oua, pe care l-am consumat cu lingurita.

Desi nu pare ca am stat mult in Gent, au trecut aproape 5 ore de cand ne tot plimbam si incercam sa gasim drumul inapoi spre masina Ploaia tot nu incetase, eram bocna ( motiv pentru care acum sunt cel mai racit om pe care-l cunosc ) si nu mai eram ‘in the mood’ sa vizitam. Sper ca ne vom intoarce cand va fi vremea mai buna, deoarece imi doresc enorm sa cunosc orasul mai bine si sa facem o plimbare cu vaporasul.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Au trecut pe aici:↓
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *