Flori de portocal – Tashi

Desi ador oolong-urile, n-am mai incercat un astfel de ceai de cateva luni. Singurul pe care il mai aveam in cutia de ceai era un oolong simplu, de la Compania Ceaiului, pe care, recunosc, l-am cam ignorat. Totusi, Mihaela m-a surprins cu un sortiment nou de oolong, de aceasta data de la Tashi, amestecat cu flori de portocal.

eee

Acesta contine oolong, flori de portocal si aroma naturala.

Peste o lingurita de ceai se toarna 250 ml/apa la 90 de grade Celsius (fiarta, apoi racita 2 minute) si se lasa la infuzat intre 2 si 4 minute. Eu nu am depasit timpul de 2 minute, caci imi place sa fie mai putin concentrat.

Tin sa mentionez ca m-au surprins bobitele de oolong, acestea nefiind rulate in totalitate, fiins lasate usor “libere”, pentru a se destinde mai usor, ma gandesc. M-a incantat enorm parfumul de portocale, care dainuia peste tot in jurul meu. Singurul regret pe care-l am acum este faptul ca nu l-am incercat chiar de Craciun, caci cu siguranta experienta ar fi fost mult mai deosebita.

Culoarea ceaiului este de un portocaliu intens, lucios, placut privirii. Aroma de portocale predomina si in cazul gustului, transformand acest oolong intr-unul de exceptie. Gustul este cremos si putin dulceag, suficient cat sa ma faca sa-l indragesc rapid. Spre sfarsitul canii, aroma de portocale dispare treptat, facand loc gustului pur al oolongului. Mi-a fost dor de aceasta senzatie de puritate si claritate, pe care numai un oolong o poate oferi. Cu siguranta o sa “investesc” mai mult timp si rabdare pentru aceasta categorie de ceai, caci sentimentele si starile pe care aceasta mi le ofera sunt de neinlocuit.

eeeee

Flori de portocal il gasiti la Tashi, 50 de grame din acest oolong costand 17,5 lei, un pret accesibil, mai ales ca puteti face 4, 5 infuzii din aceleasi frunze.

(Visited 121 times, 1 visits today)

Au trecut pe aici:↓
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *