Dimineata cu Prince Wladimir

afterlight (6)

M-am trezit tarziu, aproape de ora 9.  Afara era la fel de bezna ca-n zilele in care ceasul suna la 7. Hmm. Ploua. Marunt, frumos si lin. Ploua. 

Iubesc ploaia. Iubesc ploaia de toamna. Doar intr-o zi de octombrie, frunzele-s ude si mai luminoase. Gradina mi-e plina de “fulgi” galbeni, intensi. E liniste. 

Ma indrept spre bucatarie. Mierea-mi face cu ochiul, de departe, dar o mai aman putin. In schimb, ca-n toate zilele ploioase, scot prajitorul de paine. Pun doua felii cu paine dulce inauntru, apoi astept. Astept cuminte. Sau nu. Ma ridic sa caut in dulapul cu cani, ceasca mea inflorata. Aceea putin ciobita, gasita-n graba intr-un colt la second hand. E inflorata, nu mai conteaza restul. 😛

In cutia cu ceai mai sade Prince Wladimir, Anastasia, un Darjeeling si-un ceai indian. Hotarasc ca Printul merita incercat astazi. Acum. 

afterlight (7) afterlight (8)

Clinchetul feliilor sarind din aparat. Mirosul de paine prajita. Aroma de stafide calde. Ceai cu vanilie. Dulceata din fructe rosii. Ploaia ce bate-n geam. 

Prince Wladimir. Un amestec de ceaiuri negre din China, citrice, vanilie si condimente. Un amestec unic, creat de catre Pavel Kusmichoff in 1888, pentru a celebra 900 de ani de la Crestinarea Rusiei, de catre Vladimir cel Mare. 

Continutul. Oh, continutul. Ador saculetii in care asteapta ceaiurile sa-si arate maestria. Apa fiarta, apoi racita doua minute. Inca 3 de asteptat, pentru ca saculetul sa lase-n apa tot ce are mai bun. Gata. A sosit timpul. 

Un ceai putin astringent si dur, dar c-un after taste lung si picant. Elegant. Perfect. 

Inca ploua. Ploua cu frunze. 

(Visited 79 times, 1 visits today)

Au trecut pe aici:↓




8 Responses to Dimineata cu Prince Wladimir

  1. Ioana says:

    Uh, ce frumooooos! Imi place deja de Print, desi nu mi-a atins papilele deocamdata. Si painea prajita, of. Cu unt si dulceata de visine facuta de tata. Foarte bun. Sa ai o zi usoara, Raluca! 🙂

    • Raluca says:

      Si eu am avut de ales azi intre dulceata de visine negre sau cel din fructe rosii. Imi plac ambele la fel de mult 😀
      Iti multumesc asemenea!

  2. She wolf says:

    ok, so i really need that cup!
    need, need, need!

  3. Kadia says:

    Este unul dintre ceaiurile mele preferate! Am vreo 3 cutiute de marimi diferite – imi place pana si culoarea cutiei, nu mai vorbesc de aroma si gust 😉

  4. Aa. says:

    Hm, ce bine imi miroase! La urmatorii bani pe care ii primesc, musai sa imi iau si eu ceaiul preferat: demmers, pina colada! Nu prea ma dau in vant dupa ceaiul negru/verde, dar nici nu am incercat suficiente pana acum. Stiu ca modul corect este utilizarea apei la 60 de grade, pentru ca se obtine o cantitate mai mica de tanin, care da gustul amar si astringenta caracteristica. Chiar si asa, nu sunt buna prietena cu el, dar uite ca m-ai convins sa ii mai dau o sansa. 🙂

  5. Pingback: Super Berries – English Tea Shop | Tea Mug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *