Primavara noastra

Nu stiu altii cum sunt, dar mie, pana acum, nu mi s-a intamplat sa am parte de asa primaveri frumoase. Bine, mereu m-am bucurat de venirea noului anotimp, de felul in care natura prindea, din nou, viata, de soarele bland, de verdele crud si de setea de noutate, de a iesi in lume, de a savura un ceai caldut intr-un parc cu pomii infloriti si de multe altele. Dar le-am uitat pe toate, din anii trecuti, si-mi amintesc, cu drag, cu dor, doar de prima noastra primavara impreuna. N-am sa uit nicicand de primele noastre zile, de locurile strabatute-n doi, de mana lui calda, odihnindu-se-n a mea, de tot ce-au vazut si simtit inimile noastre.

Primavara aceasta este la fel. Ba nu, caci nu se poate sa fie la fel..ci mai plina, mai buna, mai blanda, mai iubita. Am asteptat cu si mai multa nerabdare sa infloreasca pomii, sa inverzeasca, sa vina aerul cald si soarele pe cer, pentru a putea sa ne lasam sufletele libere, sa zburde-n lumea mare. Fara planuri facute dinainte, s-a intamplat sa vizitam alte doua tari si sa vedem o multime de locuri noi. Am calatorit cu masina, cu trenul, cu barca si cu bicicleta. Am strabatut mai multi kilometri decat am fi facut pentru un drum in tara si inapoi, am pedalat mai mult ca niciodata si am facut si mai multe bataturi in talpa.

DSC_0073

Orase noi, Praga, cea mai mare gradina de flori din Olanda, castelul din Vianden, dogoritorul Luxemburg, Brugge si Marea Nordului sunt doar cateva din bogatiile ce le-am vazut in primavara aceasta. Am pedalat mai mult si fara frica, prin sate si orase mai indepartate, pentru a ne aproviziona de la o sera, cu diferite plante, sau pentru a ne bucura, pur si simplu, de inca o zi insorita de weekend.

10175222_240715249452976_471249542_n

S-a dat startul targurilor de vechituri, micilor concerte in aer liber, pietelor mai bogate ca niciodata si picnicurilor in natura. Am avut parte cate putin din toate, caci n-am reusit sa fim in doua locuri, in acelasi timp (desi, cine nu-si doreste asta? :D). Am gradinarit, am umblat, am copt prajituri noi, am citit mai mult, mai des, in mai multe limbi, am alergat, am dormit, am invatat si ne-am bucurat. Asta-i primavara mea, a noastra. Iar tot ce sper acum este sa avem parte de cat mai multe, de acum incolo.

bruges 017

(Visited 48 times, 1 visits today)

Au trecut pe aici:↓
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *