Je sens

Simt ca-i datorez ceva acestei vieti. Ii sunt recunoscatoare pentru tot, pentru faptul ca ma ajuta, ca ma scoate din incurcaturi si ca m-arunca-n oportunitati nebanuite. Simt ca trebuie sa-i multumesc mai mult decat o fac, sa-i arat, cat de mult mi-a schimbat viata, de cand mi l-a scos pe om in cale si a facut ca drumurile noastre sa se intersecteze frumos, chiar si pe alte meleaguri decat cele in care ne-am cunoscut.

Simt ca trebuie sa-i fiu recunoscatoare, vietii, pentru prietenii pe care mi i-a dat. Pentru faptul ca mi-am gasit o parte din sufletele pereche. Pentru ca-i am alaturi, in orice clipa, in orice moment.

Ii sunt recunoscatoare pentru tot, pentru ca m-am nascut si pentru ca mi s-a dat sansa sa traiesc in aceasta lume. Pentru ca mi se ingaduie sa calatoresc si sa cunosc alte culturi, alte lumi.

Si pentru carti ii sunt recunoscatoare. Pentru cartile care m-au invatat si ma invata atatea lucruri.. Cartile care mi-au tinut companie cand am fost vesela, dar si cand nu ma mai puteam opri din plans. Cartile care m-au ajutat sa cresc, sa evoluez, sa iau decizii, sa gresesc si sa o iau de la capat.

Ii sunt recunoscatoare pentru ca ma lasa sa gresesc. Sa gresesc, sa cad in datorii, in depresie, in amintiri care ma dor. Da, ii sunt recunoscatoare ca m-a lovit, ca m-a facut sa urlu de durere, ca m-a facut sa ma zvarcolesc pe podea si sa simt ca-i gata, asa arata sfarsitul, doar pentru ca o ora mai tarziu sa ma ridic, sa-mi clatesc fata cu apa rece si s-o iau de la capat.

O iau de la capat zi de zi. Fiecare zi aduce ceva nou sau imi ia ceva cu care m-am obisnuit. De cativa ani, incepe sa-mi ia din oamenii dragi. Doua suflete care mi-au fost mai tata decat tata… Si-apoi realizez, ca de asta suntem aici, sa luptam, sa traim, sa ne bucuram, sa facem sa fie bine pentru noi si pentru urmasii nostri, caci, dupa ce nu vom mai fi, vom avea timp sa ne odihnim suficient.

Simt ca trebuie sa las ceva in urma. Mai mult decat am facut-o pana acum, scriind pe-un blog sau in jurnalele din biblioteca. Simt ca trebuie sa fac ceva, sa schimb ceva, sa simt ca-i va fi mai bine, unui om, datorita mie. Simt…

(Visited 77 times, 1 visits today)

Au trecut pe aici:↓
2 Responses to Je sens

  1. Cati says:

    Si eu simt ca cineva si-a regasit inspiratia…>:D<

  2. Nice says:

    Ceea ce simti tu este atat de diferit, de frumos, de simplu. Dar in acelasi timp este atat de complex, comun, de universal. Imi place sa cred asta pentru ca eu m-am regasit in fiecare cuvant al marturisirii tale…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *