Giethoorn, Venetia Olandei

Despre Giethoorn am auzit de curand, caci devenise viral un articol intitulat ‘orasul fara masini’, asa ca trebuia sa fac cumva sa vad cu ochii mei minunea, inainte de a crede tot ce zboara pe internet. S-a-ntamplat sa ajungem acolo intr-o sambata, la o zi dupa intoarcerea din Italia, caci aflasem de mutarea unei prietene in Utrecht, asa ca ne-am gandit sa mergem s-o luam si sa facem revederea si mai placuta, intr-un loc nou pentru toata lumea. 

giethoorn (1 of 1)-001

Drumul mi s-a parut incantator pe nationale, cand am inceput sa ne apropiem de provincia Overijssel, cu multe ferme si animale ce pasteau linistite in apropierea drumului.  Dupa ce-am parcat la marginea satului, am luat-o la pas spre interiorul acestuia, dar nu inainte de a ne alimenta c-o portie imensa de cartofi prajiti, ca doar si pe acolo sunt clasici. 

giethoorn (21 of 31) giethoorn (23 of 31) giethoorn (25 of 31) giethoorn (26 of 31) giethoorn (28 of 31) giethoorn (29 of 31) giethoorn (30 of 31)

Am pornit, apoi, tiptil, spre sat, urmand ceilalti turisti, pana cand am realizat ca niciun articol sau fotografie vazuta dinainte nu se compara cu realitatea de acolo. Un loc magic si linistit, cum nu cred ca voi mai vedea prea curand, fara masini (ma rog, aproape, ele erau lasate la marginea satului, ca pe poteca de 1m nu incapeau nici turistii, dar am mai vazut si altele apoi, la cealalta iesire, aproape de biserica) si fara buticuri care sa strice din farmecul instalat. 

giethoorn (1 of 31) giethoorn (2 of 31) giethoorn (3 of 31) giethoorn (6 of 31) giethoorn (7 of 31) giethoorn (9 of 31) giethoorn (10 of 31)

Mi s-au parut tare frumoase acele case plutitoare, aflate pe mici insule, case cu acoperis de stuf si mici decoratiuni nemaiintalnite pana acum. Un petic de gradina cu ceva flori, fantani artificiale, dar si cu obiecte mai moderne, caci doar trebuie sa se bucure si localnicii de acolo cumva, cu-n gratar sau masa de ping-pong, nu doar sa stea la pozele turistilor. 

giethoorn (11 of 31) giethoorn (12 of 31) giethoorn (13 of 31) giethoorn (14 of 31) giethoorn (15 of 31) giethoorn (16 of 31) giethoorn (17 of 31) giethoorn (19 of 31) giethoorn (20 of 31)

A fost o dupa-amiaza tare placuta, ne-am plimbat de la un capat la altul, urcand si coborand podurile, caci nu reusise omul sa ne convinga sa exploram imprejurimile cu barca (cineva trebuie sa aiba grija si de buget, nu? 😀 ). E de revazut si recomandat tuturor, doar ca n-ar trebui insistat cu descrierea de ‘sat traditional’, caci mie mi s-a parut destul de adaptat vremurilor in care traim, ba chiar fiind un sat modern, pe alocuri. 

(Visited 997 times, 2 visits today)

Au trecut pe aici:↓
5 Responses to Giethoorn, Venetia Olandei

  1. Diana says:

    Vai cat e de frumos! Azi mergem. Era Rotterdam in plan, dar daca mi-am baut cafeaua la tine pe blog. ..☺

  2. Pingback: Giethoorn, Venetia Olandei, venit, vazut, revenit | mamaocupata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *