Un ceai cu ciocolata

De ceva timp am reinceput sa scriu pe Tea Mug, locul meu preferat din online, unde aflu de sortimente noi de ceai sau de oameni la fel de indragostiti de aceasta licoare ca si mine. Au trecut patru ani de cand scriu acolo si, desi in ultimul an nu prea am facut prezenta, simt ca n-o sa renunt vreodata la degustarile pe care le prezint cititorilor. E locul in care mi-am cunoscut cea mai buna prietena, cat si alti oameni ce mi-au devenit imediat apropiati. Vreau sa ma dedic mai mult acestui loc, sa reusim sa-l scoatem din anonimat si sa promovam mai mult ceaiurile bune din Romania. 

octombrie (19 of 19)-001Nici bine n-am asternut pe hartie planurile pe care le am cu acest colt din online, caci d’Oro Tea mi-a simtit, probabil, entuziasmul si mi-a propus o degustare de ceai via Berlin, caci momentan nu livreaza si in afara tarii. Cuvinte prea multe n-am avut in ziua primirii acestei vesti, ca eram din cale-afara de incantata ca voi putea degusta ceaiul negru “Ciocolata Belgiana” in tara sa natala. Pe langa acest sortiment, mi s-a permis sa-mi mai aleg si altele, caci doar nu de multe ori se-ntampla sa primesc ceaiuri calatoare cand iarna sta sa bata la usa.

octombrie (10 of 19)-001

octombrie (5 of 19)-001

octombrie (7 of 19)-001

Desi n-am apucat sa le incerc pe toate, cateva dintre ele se afla deja printre preferate, iar de atunci le tot savurez, zi de zi, cu diferite prilejuri. Sortimentul de fata, “Ciocolata Belgiana”, s-a lasat plimbat prin atatea tari si-a fost incercat de atatea persoane, ca-i aproape gata, dar am stiut eu ca asa o sa se intample si-am mai pastrat cateva lingurite si pentru o prezentare ca la carte. 

octombrie (14 of 19)-001

Contine ceai negru, crocant (zahar, alune de padure), boabe de cacao, coji de cacao si aroma. L-am pregatit ca orice alt ceai negru, adica am folosit apa fiarta si-am infuzat frunzele timp de 2 minute. D’Oro Tea recomanda 3-4 minute, dar mie-mi place mai mult asa, nu foarte concentrat. 

octombrie (15 of 19)-001 octombrie (16 of 19)-001

Ei, daca as putea alege parfumul meu preferat din lume, as spune fara sa clipesc ca mi-as dori sa eman aceeasi aroma ca si aceasta ceasca cu ceai. Un parfum delicat si fermecator, pe care sa-l simt continuu, sa-mi fie ‘acasa’ oriunde-n lume. M-am convins ca e un ceai nobil, asa cum mi-a fost si prezentat, dupa prima inghititura. Gustul este sublim, caci rar se intampla sa gasesc un ceai combinat cu ciocolata si sa aiba proportiile dorite de mine. Ma bucur ca a ajuns in cestile mele, caci a fost iubit si indragit pana la ultima picatura, fapt pentru care-mi permit sa dau mai departe vestea despre el aici si nu direct pe Tea Mug. 

octombrie (18 of 19)-001

Si-acum ma-ntreb, cui ii mai place ciocolata? Dar ceaiul cu ciocolata? ♥

(Visited 487 times, 1 visits today)

Au trecut pe aici:↓




7 Responses to Un ceai cu ciocolata

  1. Bookish says:

    Nu am încercat până acum ceai de ciocolată, dar pare tare gustos 🙂

    • admin says:

      Eu mai incercasem inainte astfel de sortimente (exista chiar si unul romanesc, de la Fares), dar cu greu gasesc unul care sa-mi placa. 😀

  2. Camelia says:

    Sună delicios! <3 Recent m-am desfătat și eu cu niște praline belgiene și tare curioasă m-ai făcut cu acest ceai! 😀

  3. Valeria says:

    Super oportunitate, cred ca ai fost foarte entuziasmata sa participi la ceva asa de important si mai ales in domeniul in care te intereseaza. E prima data cand aud de ceai cu ciocolata, desi imi plac ceaiurile in general si chiar ma interesez de existenta a diverse sortimente, insa acesta nu ajunsese inca la urechile mele.

    • admin says:

      sunt o multime de sortimente inedite si-mi place sa le incerc pe toate, chiar daca nu apuc sa le termin, ca se mai duc si pe la prieteni. 😀

  4. Pingback: Strudel cu mere – d’Oro Tea | Tea Mug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *