O dupa-amiaza in Muzeul Satului din Sibiu

Un moment in care am uitat de grijile ce ne apasau in timpul calatoriei din Romania, de la inceputul lunii noiembrie, a fost in dupa-amiaza in care ne-am hotarat sa facem o scurta plimbare prin Muzeul Satului din Sibiu, ca tot imi dorisem sa-l revad de ceva timp, dar nu mai apucasem. Pot spune ca acea plimbare a fost singurul moment linistit din aceasta toamna, caci nu ne-am mai gandit la nimic cat timp am fost acolo, ci doar ne-am minunat de culorile frumoase ale acestui anotimp si ne-am bucurat de revederea casutelor noastre preferate. 

Acel loc mi-a trezit si cateva amintiri placute, caci in perioada liceului am urmat o perioada de practica in inima muzeului, pentru a invata mai multe despre istoria si traditiile satelor din Romania. Desi programul urmat n-a fost foarte complex, timpul petrecut acolo a ramas poate singura si cea mai frumoasa amintire din toata perioada liceului. 

A fost o dupa-amiaza tare placuta si ne-a prins bine amandurora sa ne mai desprindem putin de problemele de acasa. Am pasit cu bucurie pe covorul galben si fosnitor al muzeului si ne-am lasat vrajiti de toate detaliile casutelor taranesti ce ne-au iesit in cale. Dupa apunerea soarelui, am pornit spre centrul orasului pentru a ne bucura de compania unor prieteni dragi, intr-un local ce parca a dorit sa mai prelungeasca starea de nostalgie ce ne-a invaluit in acea dupa-amiaza.

(Visited 396 times, 1 visits today)

Au trecut pe aici:↓
6 Responses to O dupa-amiaza in Muzeul Satului din Sibiu

 1. Cosmina says:

  Muzeul Satului in perioada asta arata incredibil! Am fost de doua ori si asta s-a intamplat doar pe timpul verii insa nu mi-am imaginat ca ar arata asa placut acum. Lacul, copacii, frunzele cazute ce in primele poze sunt un deliciu vizual. E ceva ce trebuie vazut, foarte frumos!

  • admin says:

   Imi amintesc din perioada de practica de felul in care se schimba natura de la o zi la alta.. Mi s-a parut cel mai frumos spectacol al naturii.
   Iarna n-am fost niciodata in muzeu, poate s-or mai ivi ocazii si pentru aceasta dorinta.

 2. Bookish says:

  Ce fain arată 🙂 Trebui să ajung şi eu la un moment dat!

  • admin says:

   Musai! Mi-ar placea sa-l vad si iarna, dar tare imi e ca m-as simti prea ca acasa si m-as face confortabila intr-o casuta de acolo. 😀

 3. danarozmarin says:

  Ce dor mi s-a facut! E unul din locurile mele preferate din Romania 🙂 Ce l-am mai batut la pas pe vremea studentiei!

  • admin says:

   daa, citisem ca ai invatat la Sibiu. 😛 parca mi-ar fi placut si mie sa invat acolo, dar atunci mi se parea greu sa pierd atata timp pe naveta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *