Cand ploua… (2)

Cand ploua puternic, cu stropi mari si rafale de vant, nu-mi doresc decat sa stau in pat, sub plapuma, cu un ceai cald de ghimbir, o lumanare aprinsa si-o carte in care sa-mi pierd sufletul. In astfel de zile ma visez tot mai mult intr-o casuta din lemn, la poalele muntilor sau mai simplu si mai aproape, intr-o padure cu copaci inalti si desi.

Ma vad tot mai des locuind intr-o casa simpla, dar cu geamuri mari, in fata carora sa pot medita zi de zi. O sufragerie doar cu cele esentiale, un scaun pentru citit si-un covor mic in fata unei sobe, din care sa aud cum trosnesc lemnele uscate. Un dormitor minimalist, cu flori curgatoare in jurul patului si scaune cu vopsea albastra scorojita pe care sa-mi las lumanarile si cartea inceputa. O bucatarie din lemn c-o insula in mijloc, pe care sa pot framanta in voie, in noptile cu insomnii. Un cuptor si-un aragaz, cu-n fierbator de apa greu si cateva din cestile inflorate pe care le-am adunat de-a lungul vietii. O baie simpla, c-o cada adanca, asezata langa fereastra. O camara ticsita cu dulceturi, compoturi, muraturi, puse in lunile calde. O veranda cu-n leagan ce zcartaie la fiecare adiere de vant si-n rest natura cat cuprinde. 

E doar un vis, un alt vis. 

(Visited 147 times, 1 visits today)

Au trecut pe aici:↓
4 Responses to Cand ploua… (2)

  1. Cati says:

    Mai adaugă grădina cu de-ale gurii bogate miresme de aromate ierburi, roşii coapte, castraveţi,dovlecei şi ardei durdulii…un măr, un păr şi un gutui,un cireş negru şi un zarzăr…şi mi-ai completat căsuţa din poveşti .Nu trebuie să fie un vis..sunt atatea căsuţe părăsite prin sătucele din România ce aşteaptă să le scrii povestea…Eu ştiu că aşa voi face;)
    Azi mi-ai confirmat de ce mă întorc mereu la blogul tău:*

  2. Bia says:

    Same here 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *