Étretat – cireasa de pe tort a vacantei noastre

Lungi mi s-au parut drumurile conduse pe nationalele din Franta, mai ales ca-n cea de-a doua zi era destul de intunecat afara si nu-mi venea decat sa-mi fac culcus in dreapta soferului si sa-mi continui somnul intrerupt. Desi am incercat sa evit asta, n-am scapat dupa masa luata de la brutarie, asa ca tot am atipit o parte buna din drumul ce ducea spre mare. 😀 

Am avut, totusi, noroc cu vremea, caci dupa nici doar o ora de la pornire soarele s-a ridicat la cer, iar temperatura a inceput sa treaca de 22-23 de grade, adica vremea potrivita gusturilor noastre. 

Ne-am oprit in majoritatea oraselor si satelor pescaresti mai mari de pe coasta, sa cunoastem putin din toate, minunandu-ne astfel de drumurile faine si pentru a-i arunca cate-o privire marii, in care speram noi sa ne si balacim mai tarziu (cu o mica problema – nu ne luasem costumele de baie la noi :-D). Am trecut prin Cabourg, Deauville, Trouville-sur-Mer, pe unde-am luat orasele la pas, am cascat ochii de jur imprejur, am dat iarasi iama-n brutarii si-n magazinele cu nougat si caramel, dupa care am pornit din nou la drum, printr-un parc regional pliiiiin de verdeata si copaci diferiti, un traseu splendid, pe care visam sa-l parcurgem in cativa ani cu bicletele. 

Mult n-a mai durat si-am ajuns in Étretat, cireasa de pe tort a vacantei noastre, motivul pentru care am si pornit in aceasta escapada. Aglomerat, asa cum ne asteptam, prin oras, poate si pe sus, putin, pe stanci, dar nu ca-n alte orase de pe coasta vizitate anterior. Am ramas cu gura cascata, de-a dreptul, in fata inaltelor stanci si-a valurilor ce se spargeau in ele, dar am vrut mai mult, asa ca ne-am facut stocul de apa si-am purces la urcat, ca tot n-am mai pus piciorul la treaba de … o zi. 

Acum ca ne-am odihnit si pierdut cu privirea in largul marii, am zis c-a mai ramas ceva energie pentru a urca si-n partea cealalta, desi parea putin cam abrupta cararea si evitata de turisti, noi ne-am strans tare mainile si-am mers inainte, ajutandu-ne la greu sau motivandu-ne unul pe altul, ca tot acest efort va fi meritat in curand. Si asa a fost!

A mai ramas doar o zi din cele trei petrecute-n Franta, asa ca voi incerca sa prelungesc putin momentul in care fotografiile vor vedea lumina internetului, alaturi de cateva concluzii, dar pana atunci, mai spuneti-mi despre voi, pe unde v-a purtat sufletul in aceasta vara, ce-ati mai facut, ce-ati mai vazut… ^_^

(Visited 266 times, 1 visits today)

Au trecut pe aici:↓
3 Responses to Étretat – cireasa de pe tort a vacantei noastre

 1. E. says:

  Sunt foarte frumoase postarile tale, de o prospetime si pofta de viata molipsitoare! Le citesc mereu cu multa placere.
  Daca mai mergeti în Normandia, treceti si pe la Varengeville si vizitati plaja si biserica cu vitraliile pictate de Georges Braque. O sa va placa sigur!

  Descoperirea noastra din vara asta e castelul Toblino, în apropiere de Lago di Garda. Nu ne-am oprit decât la o cafea, dar ne-am promis sa revenim.

  • admin says:

   Multumesc pentru recomandari, @E.! Ne dorim sa mai mergem, sigur, asteptam vara, din nou, pentru astfel de escapade. 😛

 2. Pingback: Ce-am cautat singura in Copenhaga | călădor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *