skip to Main Content
Aeroport, siguranța tuturor se bazează pe un sistem de iluminat eficient

Aeroport, siguranța tuturor se bazează pe un sistem de iluminat eficient

Aeroport, siguranța tuturor se bazează pe un sistem de iluminat eficient. Un aeroport luminat în mijlocul nopții e o priveliște de neratat.

În termeni tehnici, această iluminare este denumită balizaj.

Zborul prezintă întotdeauna un anumit risc. Și, deși este mai probabil să suferiți un accident de mașină decât de zbor, oamenii sunt atenți la măsurile de siguranță atunci când se îmbarcă într-un avion.

Zborul pe timp de noapte, deși este necesar, pune probleme evidente de vizibilitate. Acest lucru este valabil și în amurg și în zori și în condiții meteorologice nefavorabile precum ceață, zăpadă sau praf.

Mulți factori ca aceștia pot pune probleme piloților în fiecare etapă a procesului, inclusiv rularea în jurul unei piste aglomerate.

În trecut, personalul aeroportului ardea butoaie cu petrol pentru a putea decola și ateriza avioane în timpul nopții. Din fericire, standardele din industrie pentru iluminatul aeroporturilor s-au îmbunătățit considerabil.

Aeroporturile moderne au sisteme de iluminat complexe. Multe din acestea utilizează tehnologia LED pentru iluminare rentabilă și de lungă durată. Să descoperim mai multe în acest articol de blog!

Spațiu și ordine la interior cu lumini LED pentru aeroport

Indiferent dacă pasagerii pleacă sau sosesc, trebuie să se simtă bineveniți și confortabili. O modalitate ușoară ca pasagerii să se bucure de o experiență plăcută este utilizarea sistemelor de iluminat cu LED.

Luminile LED ajută sentimentul de siguranță în toate zonele aeroportului. Semnalizarea importantă e ușor de identificat și de citit. Ajută îmbunătățirea fluxului de trafic și conferă spațiului un aspect nou.

Este esențial a se proiecta un spațiu ușor de parcurs și care să ofere pasagerilor o ambianță primitoare.

Intrările și ieșirile care prezintă semne puternic luminate și puncte de arhitectură evidențiate fac exact acest lucru.

Birouri de check-in și informații

Cu cât este mai bună calitatea luminii, cu atât este mai ușor pentru membrii personalului aeroportului să deservească pasagerii.

Cu o iluminare puternică și adecvată, verificarea pașapoartelor și a altor documente devine un proces ușor care ajută la maximizarea eficienței și menține rândurile la un nivel minim.

Prin semnalizare și iluminare corectă pentru aceste locuri vă asigurați că check-in-urile se desfășoară fără probleme.

Zone de conexiune din aeroport

Pentru un aeroport ce deservește călătorii 24/7 e esențial ca zonele de conexiune să fie ușor parcurse. Acestea sunt esențiale pentru drumul către terminale.

A avea semne ușor de citit ajută pasagerii să ajungă acolo unde trebuie la timp.

Nivelurile mai scăzute de lumină oferă acestor zone cu trafic intens o ambianță liniștitoare. Pe de altă parte, semnele puternic luminate indică tuturor traseul exact ce trebuie parcurs.

Controlul vamal și al pașapoartelor

Nu este o surpriză faptul că securitatea e de cea mai mare importanță într-un aeroport. Deși verificarea temeinică a pașapoartelor și a documentelor de îmbarcare este esențială, călătorii se așteaptă ca acest lucru să se facă în timp util.

Rândurile lungi de la securitate duc la pasageri furioși și personal aeroportuar frustrat. O iluminare care e potrivită accelerează verificările, îmbunătățind recunoașterea facială și ajutând personalul să scaneze rapid toate documentele importante.

Spațiile de sosire și plecare

Sălile de sosire și plecare sunt printre cele mai aglomerate părți ale aeroporturilor. Ca atare sunt adesea destul de haotice și de zgomotoase.

Călătorii trebuie să se poată acomoda rapid cu mediul înconjurător. Aceștia trebuie să obțină informații esențiale de călătorie, uneori din mijlocul mulțimii.

Indicatoarele și pasarelele bine iluminate vor ajuta pasagerii să ajungă la terminalul corect.

Zona de preluare a bagajelor din aeroport

Oricine a zburat cunoaște agitația din zona de recuperare a bagajelor. Oamenii sunt obosiți și amețiți după zboruri lungi, iar așteptarea după bagaje e ultimul pas înainte de relaxare.

Utilizarea unui iluminat care imită lumina zilei poate ajuta clienții să se acomodeze și să găsească rapid și ușor bagajele personale.

Oferind o semnalizare LED deasupra benzilor transportoare totul rămâne organizat. Deși acest aspect al zborului nu are nicio legătură cu pasagerii, are un efect semnificativ asupra lor.

Manipularea bagajelor are loc zi sau noapte, pe ploaie sau soare și de multe ori în zone întunecate, slab iluminate. Adăugarea unei lumini puternice îmbunătățește comunicarea dintre angajați.

Se diminuează șansele de pierdere iar lucrătorii se simt mai în largul lor.

Controlul traficului aerian

Controlorii de trafic aerian sunt esențiali pentru funcționarea sigură și eficientă a oricărui aeroport. Ei ghidează piloții și mențin controlul cu avioanele toată ziua, în fiecare zi.

Această slujbă este deosebit de importantă noaptea când piloților și lucrătorilor din teren le este greu să vadă. Furnizarea luminii perfecte pentru a alerta controlorii de trafic este o modalitate ușoară de a menține siguranța aeroportului.

Retail și zone comerciale din aeroport

Multe aeroporturi dispun de zone comerciale aglomerate între terminale. Au magazine și restaurante pentru a-i menține pe pasageri fericiți în timpul așteptărilor și al pauzelor lungi.

Utilizarea luminilor puternice și a afișajelor interesante atrage călătorii și evidențiază locațiile cheie de pe aeroport.

Fațade și arhitectură

Unul dintre numeroasele beneficii ale iluminării cu LED-uri e că oferă control complet asupra culorii, dinamicii, miniaturizării și eficienței energetice a iluminatului.

Acest lucru îl face perfect pentru evidențierea caracteristicilor specifice și crearea ambianței primitoare. Folosirea iluminatului pentru a transforma aeroportul într-un punct de reper îl face un simbol de bun venit și confort.

Luminile de pistă pentru siguranța zborului

Sistemele de iluminare ale pistelor sunt în mare parte aceleași, în întreaga lume. Cu toate acestea, pot varia în funcție de modelele meteorologice locale.

Când un avion părăsește terminalul pentru decolare acesta trece pe lângă luminile albastre și verzi, de gardă ale pistei. Acestea îi avertizează pe piloți că sunt pe cale să intre pe o pistă.

Apoi, aparatul de zbor ajunge pe pista puternic luminată. Sistemele de iluminare marchează marginile, linia centrală și marginile pistei, ceea ce permite piloților să decoleze cu încredere.

Aterizarea unui avion este mult mai ușoară datorită luminilor de apropiere. Acestea se extind și dincolo de capătul pistei ajutând piloții să alinieze corect avionul.

În total, peste 1.100 de lumini sunt utilizate pe o pistă tipică de aeroport. Ele păstrează piloții, muncitorii și pasagerii în siguranță.

Luminile sunt menite să ajute tehnologia precisă ce menține un avion pe calea cea bună. Chiar atunci când piloții nu pot vedea pista până nu sunt chiar deasupra ei.

Importanța folosirii LED-urilor pentru pista aeroportului

LED-urile reprezintă o alegere populară pentru iluminatul pistelor de aeroport din nenumărate motive.

Principala este că au o durată lungă de viață și pot fi proiectate pentru a oferi un fascicul extrem de luminos și puternic. Însă, există și un alt motiv pentru care LED-urile sunt utilizate la iluminatul pistei.

LED-urile oferă personalizarea culorilor într-un mod în care niciun alt tip de bec nu o face. De fapt, LED-urile pot schimba culoarea la comandă.

Această abilitate le fac perfecte pentru iluminatul pistei, unde diferite culori și combinații de culori sunt utilizate pentru a desemna informații esențiale.

Concluzie

Deși atunci când vă gândiți la iluminatul aeroportului probabil vă vin în minte pistele și orice facilități exterioare, după cum puteți vedea, iluminatul este important pentru toate zonele unui aeroport.

Se asigură că unitatea funcționează în siguranță și fără probleme. Luminile îi fac pe călători să se simtă mai în siguranță și mai bineveniți.

Iluminatul cu LED-uri este deosebit de potrivit pentru nevoile aeroportului. Mai ales datorită costurilor sale de funcționare și nevoilor reduse de întreținere.

LED-urile pot rezista condițiilor dure ale pistelor și oferă o lumină ambientală în spații interioare. Fie că servesc scopuri de siguranță, practice sau estetice, LED-urile din aeroport păstrează totul în siguranță.

Pentru servicii de advertoriale SEO și link building vă invităm să intrați în contact cu noi!