Sari la conținut
Flori Comestibile

Flori comestibile, extravaganță în farfurie pentru cei care se respectă

Flori comestibile, extravaganță în farfurie pentru cei care se respectă. Indiferent de anotimp, puteți găsi multe flori colorate și parfumate.

Cel mai probabil le folosiți ca element central pentru masa dvs. Dacă vă plac florile primăverii, margaretele și floarea-soarelui vă fac masa mai luminoasă și primitoare.

Dacă preferați un aspect mai modest, trandafirii într-o culoare roșie intensă sunt o alegere perfectă. Mai ales dacă ne referim la lunile mai reci ale anului.

Flori comestibile, o experiență care merită încercată măcar o dată

Cu toate acestea, florile pot face parte din aperitivele și felurile principale de mâncare. Există mai multe flori ce sunt sigure de mâncat și care pot adăuga o aromă excepțională mâncării.

De asemenea, în culturile greacă, romană și chineză se obișnuia să se adauge flori în mâncare. Astfel, era o măsură ce reușea să îmbunătățească un fel de mâncare. Doriți să vă îmbunătățiți următoarea masă prin culoare, parfum și aromă distinctă?

Urmează câteva flori comestibile de încercat pe care le-am strâns în acest articol de pe blog. Nu uitați de secțiunea de magazin online de la această florărie Craiova. Nu știm câte produse puteți consuma, dar pe masă vor sta foarte bine!

1. Flori de Allium

Florile de Allium includ alimente obișnuite, cum ar fi usturoiul, prazul și arpagicul. Desigur, puteți mânca florile acestor plante, dar toate celelalte părți sunt, de asemenea, comestibile.

Rădăcinile, precum și florile, pot fi folosite pentru a face sosuri aromate. Pe de altă parte le puteți include în tocănițe. Florile de Allium au, de asemenea, proprietăți antibacteriene și pot reduce inflamația.

2. Limba mielului

Vă place gustul de castravete? Doriți să vă faceți salatele mai colorate și mai atrăgătoare din punct de vedere vizual? Limba mielului poate reprezenta o alegere excelentă pentru gusturile dvs.

Florile sunt de un albastru strălucitor și au un gust blând, similar cu castravetele. Limba mielului reduce durerea și umflăturile asociate artritei.

Benefică pentru îndepărtarea antioxidanților de pe piele pentru a-i oferi o strălucire sănătoasă.

3. Gălbenelele sunt prezente la loc de cinste pe lista de flori comestibile

Aceste flori, cunoscute și sub numele de calendula, arată minunat ca o piesă centrală pentru masă. Florile sunt, de asemenea, un plus delicios pentru salata sau sosurile dvs.

Pot fi folosite și pentru carne și legume. Gălbenelele au o aromă piperată care se potrivește cu mâncărurile sărate. Calendula este, de asemenea, excelentă pentru piele și poate trata stomacul deranjat.

4. Citricele

Florile din portocale, tei, lămâi și grapefruit pot fi la fel de delicioase ca fructele în sine. Florile au o aromă dulce, deci pot fi folosite pentru a echilibra aroma amară sau sărată a sosurilor.

De asemenea, puteți folosi florile de citrice în apă sau limonadă pentru un plus de aromă. Prezentare impresionantă pentru cina deosebită alături de cei dragi.

Este o idee bună să folosiți și partea de înflorire a ierburilor în mese. Ierburile, cum ar fi salvia, arpagicul, coriandrul și busuiocul, au flori ce apar aproape de sfârșitul sezonului de creștere.

Florile pot intensifica aroma preparatelor culinare. Puteți folosi floarea în farfurie alături de o garnitură. Sau, puteți folosi o versiune uscată pentru a presăra mâncarea spre acea desăvârșire gastronomică.

Ierburile sunt grozave și în cocktail-uri. Florile, cum ar fi mușcata și nasturtiul, au un gust excelent atunci când sunt asociate cu băuturi spirtoase.

Putem enumera aici vodca sau ginul, deoarece aceste băuturi sunt neutre. În aceste condiții, pot lua ușor aroma ingredientelor utilizate pentru infuzie. Preferați un cocktail mai dulce?

Caprifoiul și florile de cireșe sunt opțiuni delicioase și pentru cocktail-urile de casă.

Concluzia

Unele dintre florile preferate sunt mai mult decât simple decorațiuni frumoase pentru masă sau garnituri. Puteți obține o mulțime de valori nutritive din flori.

În plus, florile pot adăuga textură alimentelor dvs., făcând în același timp felurile de mâncare mai interesante.