skip to Main Content
Shisha, cum se folosește o narghilea în compania altor persoane

Shisha, cum se folosește o narghilea în compania altor persoane

Shisha, cum se folosește o narghilea în compania altor persoane. Pentru momente cu adevărat speciale trebuie să adoptați eticheta potrivită.

Shisha: sfaturi privind eticheta (un curs introductiv sau de actualizare)

Ești nou în consumul de narghilea? Ai fost deja în salonul tău local de shisha? Ai dat peste acest blog dintr-un motiv. Poate un prieten sau un membru al familiei v-a introdus în această lume minunată și ai decis să afli mai multe!

Ne-ar plăcea ca prima ta experiență de lounge să fie una pozitivă. Avem câteva sfaturi pentru a te ajuta să te bucuri de ea.

Poate că te-am citit greșit și ești un entuziast experimentat care caută o reîmprospătare a etichetei. Ai fumat din narghilea acasă și cauți să ieși și să întâlnești alți pasionați de narghilea din orașul tău sau din întreaga lume?

Este întotdeauna o idee bună să îți „împrospătezi” obiceiurile de narghilea.

Indiferent de motivul pentru care ești aici avem câteva sfaturi și trucuri pentru a te ajuta să te bucuri de o sesiune de narghilea oriunde te vei afla.

Am împărțit regulile în două categorii: reguli generale pentru orice salon de narghilea și tradiții tocmai din Orientul Mijlociu care se aplică saloanelor din acea regiune.

Ghid general privind eticheta într-un salon pentru narghilea

1. Respectă locația în care te afli

Regula de aur a vieții, fii politicos cu personalul și respectă echipamentul. Respectă „regulile interne” ale fiecărei unități în care se consumă tutun shisha și nu numai.

A fi respectuos te va duce departe și sesiunea de narghilea va fi mult mai plăcută, în final. Lasă-i să se ocupe de narghilea, ei știu cel mai bine ce fac și noi nu avem nevoie de cărbune care arde podeaua…

2. Respectă colegii fumători de shisha

Folosește un vârf detașabil pentru gură la furtun, nu răspândi germenii. Saloanele de narghilea trebuie să ofere fiecărei persoane un vârf detașabil pentru fumat mai igienic.

Nu mergeți în salon dacă sunteți bolnav, nimeni nu vrea asta. Fiți conștienți de locul în care suflați fum. Dacă expirați fumul spre cineva este nepoliticos, nu fiți tipul acela de persoană.

3. Oferă și altor persoane din jur acel furtun de la narghilea

Fumezi cu prietenii, împărtășind experiența care înseamnă împărtășirea furtunului de narghilea. Două până la trei minute pentru fiecare persoană este o regulă bună.

Trece furtunul într-o rotație în sensul acelor de ceasornic și îndreaptă vârful furtunului către tine în acel timp. Arătând furtunul către oameni se poate dovedi un pic nepoliticos.

Și când utilizezi o narghilea cu mai multe furtunuri trebuie totuși să faceți pe rând. Conectează furtunul în timp ce alții fumează, astfel încât să nu aspire doar aer.

Când grupul tău a terminat, înfășurați furtunul în jurul corpului de la narghilea. Acesta este un semn pentru personal că sunteți la final. Nu lăsa niciodată furtunul să atingă podeaua!

Tradiții despre shisha din Orientul Mijlociu

Regulile de mai sus se aplică oricărui salon pe care îl poți frecventa. Pe de altă parte în Orientul Mijlociu saloanele pot avea obiceiuri mai stricte pe care le respectă.

Nu arăta ca un începător care nu respectă tradițiile lor. Urmează aceste reguli simple pentru a le potrivi corect în locația în care te afli.

1. Narghileaua este un servitor

Narghileaua este așezată în mod intenționat pe podea, nu o mișca de acolo. O narghilea este văzută ca un servitor pentru tine. Nu ar trebui să fie niciodată deasupra oamenilor care o folosesc.

Transmite mesajul că sunt mai mici decât ea și că sunt „sclavi” tutunului sau nicotinei.

2. Manipularea furtunului

Manipulați întotdeauna furtunul de la narghilea cu mâna dreaptă. Stânga e văzută ca fiind „murdară”. Trecerea furtunului la alte persoane, în unele țări, este de evitat.

Dacă te afli în astfel de zone, când ai terminat, atârnă mânerul de corpul de la narghilea pentru a spune colegilor fumători că ești gata.

Dacă acceptă trecerea, nu îndrepta niciodată furtunul către cineva. Pasează baza mânerului. Când accepți un furtun, atinge ușor mâna celeilalte persoane în semn de respect și spune un „mulțumesc”.

Rezumat

Tuturor ne place liniștea și atmosfera relaxantă a fumatului din narghilea acasă. A merge într-un salon cu narghilea are avantajele sale. Frecventăm saloanele din multe motive, ca socializarea și încercarea de arome noi.

Mersul într-un salon este o experiență complet diferită decât fumatul de acasă. Iată un rezumat a ceea ce trebuie să faci într-o astfel de situație:

  • observă decorul în care intri. E un decor tradițional din Orientul Mijlociu sau un decor modern pentru un bar de narghilea? Într-un salon tradițional, trecerea furtunului cu mâna stângă este de evitat datorită obiceiurilor și amabilităților specifice;
  • dacă ai oaspeți cu tine, lasă-i să-și aleagă aromele de shisha;
  • trece întotdeauna furtunul în sensul acelor de ceasornic când te afli într-un grup și îndreaptă furtunul către tine;
  • nu expira fumul în mod flagrant spre fața cuiva, este nepoliticos indiferent unde te afli;
  • când folosești o narghilea cu mai multe furtunuri, nu concura pentru fum. Doar o persoană ar trebui să inspire la un moment dat;
  • folosește întotdeauna un vârf de furtun detașabil la narghilea! Nu știi niciodată cât de bine a fost spălat furtunul sau cine l-a folosit ultima dată;
  • dacă ești bolnav nu ar trebui să mergi la salon;
  • când te afli într-un salon de narghilea, fii politicos cu personalul. Aceasta este regula de aur a vieții, a fi nepoliticos nu te duce nicăieri.

Concluzie

Acum ești gata să te alături prietenilor tăi pentru a vă bucura de aromele preferate în orice lounge din întreaga lume! Amintiți-vă întotdeauna să vă distrați, asta este cel mai important lucru.

Fumatul din narghilea este destinat să fie social și savurat de mulți. Ar trebui să vă petreceți timpul cu alți entuziaști de shisha.

Nu fumați mai mult decât puteți și hidratați-vă întotdeauna. După ce vizitați câteva saloane și sunteți gata să vă achiziționați propria narghilea, vizitați shishamaster.ro pentru toate nevoile de narghilea!

Sunteți în căutarea unor servicii de advertoriale SEO și link building? Aveți nevoie de o optimizare SEO pentru propriul website? Tot ce trebuie să faceți e de a intra în contact cu noi! Un membru al echipei vă va contacta în cel mai scurt timp.