Sari la conținut
Nucă, informații interesante depre utilizarea făinii din acest produs

Nucă, informații interesante depre utilizarea făinii din acest produs

Nucă, informații interesante depre utilizarea făinii din acest produs. Gătitul acasă poate părea uneori o aventură vastă și îndrăzneață.

Pentru persoanele cu sensibilitate la gluten experimentul poate deveni de-a dreptul descurajant.

Produsele BIO, preparate fără gluten (GF) sunt tot mai disponibile pe scară largă în ultimii ani.

Însă aceste opțiuni sunt, de obicei, înghețate și aproape întotdeauna se împachetează cu luni înainte.

Dar cel mai rău este că, indiferent de situație, sunt întotdeauna scumpe.

Investiția în timpul care se îndreaptă spre pâinea de casă merită tot eforul.

Vor fi mai proaspete, vor costa mai puțin și vor avea mai puține grăsimi decât cele pe care le cumpărați.

Pentru cei deja obișnuiți cu mâncărurile fără gluten există un nou ingredient de copt: făina de nucă.

Noțiuni de bază despre făina de nucă

Nucile întregi care sunt măcinate într-o pulbere fină aduc un mare plus în bucătăria oricărui brutar GF.

Făina de nucă în general poate fi un instrument excelent pentru coacerea preparatelor fără gluten.

Puteți folosi făina de nucă pentru prăjituri, brioșe, fursecuri, tarte, plăcinte etc.

Aceasta adaugă o aromă bogată de unt produselor de patiserie, având și o senzație deosebită.

Din punct de vedere nutrițional, făina de nucă adaugă mai mult decât o aromă de nuci în alimente.

În comparație cu făina fără gluten din orez brun sau alb, făina de nucă adaugă mai multe proteine.

În plus, conține o cantitate suficientă de grăsimi și fibre pentru atingerea obiectivului zilnic.

Majoritatea oamenilor primesc zilnic doar 15 g de fibre.

Aceeași fibră adaugă textură produselor coapte și le poate face crocante, ceea ce poate fi sau nu un lucru bun.

Atunci când se utilizează făină de nucă la coacere, un rezultat final mai bun vine prin combinarea cu altă făină.

Efectuarea substituțiilor este posibilă în anumite cazuri.

Dacă folosiți doar făină de nucă, atunci consultați o carte de bucate pentru a vedea precis cum se prepară.

Făina de nuci are un conținut ridicat de grăsimi.

Deoarece nu conține proteine ​​care formează gluten, aceasta trebuie utilizată împreună cu alte ingrediente.

Majoritatea rețetelor de copt în care se folosește făină de nuci se bazează pe ouă pentru structură.

Începeți cu o rețetă deja probată care este specială pentru coacerea fără gluten.

Va trebui să faceți și alte ajustări pe lângă înlocuirea făinii de nuci dacă apelați la o rețetă convențională.

Soiuri comune pentru făina de nucă

Pentru coacerea fără gluten, făina de nuci poate fi utilizată în următoarele două moduri:

  1. împreună cu alte făini fără gluten pentru a spori aroma și/sau textura produselor coapte;
  2. înlocuind complet altă făină fără gluten.

Făina de migdale, nuci pecan și alune sunt cele mai disponibile soiuri, fiind detaliate după cum urmează:

1. Făina de migdale

Făina de migdale are o aromă ușoară și dulce de unt.

Este cea mai frecvent utilizată și disponibilă pe scară largă în Statele Unite, de exemplu.

Migdalele albe sau fărâmițate vor produce o făină de culoare mai deschisă.

Aceasta poate fi utilizată în aproape orice rețetă de copt.

Pe de altă parte, migdalele întregi produc o făină brună ce va adăuga o nuanță mai închisă produsului.

Făina de migdale se amestecă foarte bine în majoritatea rețetelor, fără probleme.

Poate fi utilizată pentru a îmbunătăți textura, ca umplutură sau chiar în creme.

Poate fi folosită chiar și ca bază pentru unele rețete de deserturi sau independentă pentru unele cookie-uri.

2. Făină din nuci pecan

Făina din nuci pecan este la fel de ușor de folosit ca făina de migdale.

Cu toate acestea, probabil este mai greu de găsit în magazinele fizice. În acest caz ne ajută vastele magazine online.

La Puraagro găsiți o mare varietate de produse pentru toate gusturile și buzunarele.

Făina din nuci pecan este destul de asemănătoare cu făina de migdale, având un gust foarte bogat.

În timpul procesului de măcinare făina capătă culoarea maro închis.

Se recomandă utilizarea acestei făini în orice produs de copt care nu este alb, cum ar fi un tort.

3. Făină din alune

Făina din alune este folosită în mod obișnuit în Europa, însă recent câștigă popularitate și în Statele Unite.

Această făină are o aromă mai distinctă. Este minunată pentru orice produs care doriți să aibă gust de alune.

La fel ca nucile pecan, făina de alune este mai închisă, ceea ce va afecta culoarea unui produs copt.

Funcționează bine în toate formele de coacere atâta timp cât rezultatul final nu este menit să fie alb.

Această făină oferă o textură de cereale produselor de patiserie.

Este excelentă în biscotti sau prăjituri unde doriți mai mult decât o densitate distinctă.

A cumpăra sau a nu cumpăra făină de nucă?

Experții sunt împărțiți când vine vorba dacă ar sugera clienților să încerce să-și facă propria făină de nuci.

Poate fi mai puțin costisitor să faceți făină din nuci acasă.

Permite oamenilor opțiunea de a prăji nucile mai întâi, ceea ce poate scoate mai multă aromă.

Cu toate acestea, măcinarea nucilor pe cont propriu poate crea unele provocări.

Prea mult timp petrecut în robotul de bucătărie poate transforma rapid o făină de nuci într-o pastă.

Mai bine începeți prin a le cumpăra, cel puțin în etapele de început.

Când vine vorba de făina de migdale, rămâneți în întregime la mărcile cumpărate din magazin (sau online).

Nu se recomandă prepararea făinii de migdale deoarece este un proces îndelungat.

Este destul de dificil să obțineți calitatea foarte fină după măcinare care vine în făina de nuci disponibilă online.

De cele mai multe ori costul nucilor este egal cu cel al făinii de nuci.

Astfel, nu este neapărat eficient din punct de vedere economic să vă faceți propriul produs.

Investiții mari, cu rezultate nu atât de mari.

Note de final

Doriți să adaugați făină de nucă în rutina de coacere fără gluten?

Există câteva aspecte de reținut înainte de a începe o „călătorie” cu făina de nuci.

În primul rând, depozitarea adecvată este o necesitate.

Este important să depozitați făină de nucă în frigider sau congelator pentru a evita râncezirea.

Deoarece sunt mai scumpe, doriți să vă protejați investiția.

De asemenea, nucile sunt unul dintre cei mai frecvenți alergeni alimentari.

Brutarii ar trebui să evite expunerea neintenționată la un alergen.

Un exemplu: fursecuri cu ciocolată. De obicei, cookie-urile cu ciocolată nu conțin nuci.

Dacă sunt utilizate ca parte a unui amestec de făină cineva cu alergie la nuci ar putea să le mănânce.

Un frumos supliment nutritiv

Nucile sunt un aliment dens în nutrienți cu un conținut ridicat de fibre și proteine.

Atunci când sunt sub formă de făină pot fi o alternativă viabilă la făina care conține gluten.

Poate aduce un plus frumos care să completeze o dietă fără gluten.