Fum chirurgical, importanța evacuării în timpul unei operații. Curățenia aerului e esențială pentru menținerea unui…
Clinica stomatologică, activitatea desfășurată în timpul pandemiei
Clinica stomatologică, activitatea desfășurată în timpul pandemiei. Cum vă puteți feri de riscuri în timpul procedurilor stomatologice. Să descoperim împreună mai multe în acest articol de blog.
Declararea focarului de COVID-19 din China ca pandemie la data de 11 martie 2020 a dus la închiderea completă a multor stabilimente de îngrijire dentară din toate țările afectate de virus.
Clinica stomatologică a avut de suferit în timpul pandemiei
Multe clinici stomatologice și-au redus activitatea la oferirea unui tratament minim pentru cazurile de urgență. Cu toate acestea, odată cu creșterea ratei de vaccinare, clinica stomatologică începe să își recapete toată gama de servicii dentare într-un mod regulat.
Într-un fel, închiderile de la începutul pandemiei au fost rezultatul lipsei unui protocol universal. Sau a unor linii directoare care să reglementeze furnizarea de îngrijiri dentare în timpul unei pandemii.
Această absență a liniilor directoare putea duce la o creștere a răspândirii nosocomiale COVID-19 prin facilitățile de îngrijire a sănătății dentare, precum și la lipsirea pacienților de îngrijirea dentară urgentă de care aveau nevoie.
Întreruperea îngrijirii dentare din clinica stomatologică în acea perioadă s-a adăugat povară serviciilor de urgență ale spitalelor care se luptau deja cu pandemia.
Recomandările s-au bazat pe cercetările numeroaselor autorități din întreaga lume
Recomandările pentru clinicile stomatologice în timpul pandemiei COVID-19 au fost dezvoltate după o înțelegere aprofundată a naturii virusului.
Acestea s-au bazat pe gruparea pacienților în funcție de starea și necesitatea lor. Riscul și beneficiile procedurilor au fost, de asemenea, luate în considerare înainte de a finaliza ceva.
Se recomandă insistent stomatologilor să respecte recomandările și directivele emise de guvern și asociațiile stomatologice.
Utilizarea precauțiilor standard COVID-19 la locul de muncă și stabilirea unui istoric amănunțit de simptome și expunere potențială pentru pacienți este esențială pentru profesioniștii din domeniul stomatologiei. Doar în acest mod se poate menține un mediu de lucru sigur și sănătos.
E important să verificați temperatura și nivelurile de oxigen ca criterii de bază pentru a intra în clinica stomatologică. Folosirea pulsimetrului cu degetul și a termometrelor IR este cea mai sigură cale de a parcurge aceste teste.
Controlarea riscului de infectare în clinica stomatologică
Unele dintre aspectele cheie ale COVID-19 de care medicii stomatologi trebuie să fie conștienți includ:
- cum se răspândește virusul;
- cum se identifică persoanele infectate cu virusul;
- care sunt măsurile de protecție pe care stomatologii trebuie să le adopte în timpul practicii zilnice pentru a preveni transmiterea virusului.
Aceste măsuri de combatere a infecțiilor trebuie urmate într-un mod cât mai strict de profesioniștii din domeniul stomatologiei. În principal deoarece picăturile de salivă și mucus sunt principalele căi de transmitere a COVID-19.
1. Evaluarea pacientului
Medicii stomatologi ar trebui să poată recunoaște un caz suspect de COVID-19 și să nu trateze aceste persoane. Nu ar trebui să li se permită să intre în clinica stomatologică sau să intre în contact cu vreo suprafață sau cu alți pacienți.
Persoanele care prezintă simptome de infectare ar trebui puse imediat în carantină.
Testați temperatura corpului fiecărui pacient care intră în incintă. Pentru testare este recomandat un termometru pentru frunte fără contact.
Puteți obține termometre de pe diverse magazine online ale unor furnizori de consumabile medicale. Aceștia furnizează echipamente și consumabile medicale la cele mai mici prețuri din online.
Un chestionar poate fi conceput pentru a examina pacienții înainte de a fi conduși la scaunul dentar. Acest chestionar ar trebui să fie salvat și păstrat în evidența pacientului.
2. Igiena mâinilor în clinica stomatologică
Accentul pus pe igiena corectă a mâinilor nu poate fi suficient de stresant pentru nicio persoană care este conștientă de situația specială în care ne aflăm.
Specialiștii în îngrijirea orală, în special, ar trebui să se spele în mod regulat pe mâini cu săpun sau să dezinfecteze mâinile cu produse igienice pe bază de alcool. Având în vedere natura virusului, medicii stomatologi ar trebui să se spele pe mâini în următoarele situații:
- înainte de o examinare a pacientului;
- înainte de procedurile dentare;
- după ce a atins pacientul;
- după ce a atins împrejurimile și echipamentele fără dezinfectare;
- după ce a atins mucoasa bucală, pielea sau rana deteriorată, sângele sau alte secreții.
Ar trebui să se acorde mai multă atenție din partea profesioniștilor din domeniul stomatologiei pentru a se evita atingerea ochilor, gurii și nasului.
3. Utilizarea echipamentului individual de protecție
Transmiterea picăturilor în aer este principala cale de răspândire a coronavirusului. Prin urmare clinicile dentare și spitalele sunt obligate să mențină proceduri extrem de stricte.
De asemenea, aceste locații trebuie să utilizeze echipament de protecție individuală. Inclusiv ochelari, măști, mănuși, scut facial și combinezon.
Concluzie
Pe măsură ce ne îndreptăm spre relaxarea restricțiilor și către faza de deblocare care începe în diferite părți ale lumii este vital să fim atenți la reguli și să respectăm un protocol strict.
Cazurile de coronavirus sunt încă răspândite și se răspândesc în întreaga lume, în diverse forme. Prin urmare practicienii clinicilor dentare trebuie să fie foarte atenți, deoarece sunt în contact direct cu pacienții.
Clinica stomatologică are nevoie de servicii pentru advertoriale SEO? Afacerea cere o optimizare SEO? Tot ce trebuie să faceți este să intrați în contact cu noi! Un membru al echipei va lua legătura cu dvs.